lördag 16 augusti 2008

Reseberättelse - Phuket - Del 2

Dag 4: (28november2004)

I dag tog vi en sväng ner till Patong Beach för att bada. Det var lite vågor som slog in över stranden, så André ville inte bada. Det var några säljare på stranden, så vi fick köpt oss lite förfriskningar där vi satt.

Efter det, gick vi och shoppade lite. Det finns ju så många olika butiker, så man måste gå flera varv för att få med sig allt.

På väg til hotellet gick vi inom Coconut Corner och åt en jättegod pizza. Den ligger på vägen mellan stranden och hotellet.



Dag 5: (29november2004)

I dag reste vi inom flera olika sevärdheter, bl.a Phuket Butterfly Garden & Insect World. Här inne var det så många vackra fjärilar att kolla på, och en av dom landade på min sambo’s axel. Fick tagit många fina kort, och det var en helt ok plats att besöka. Var inte så himla stort, men mycket att se ändå.

Efter det reste vi innom ”The worlds biggest jewlery store”, tror det var Gem’s det hette. Här shoppade vi inte så mycket, bara et guldarmband til André som vi fick certifikat på.

När vi var klara här, drog vi vidare til Phuket Cobra and Snake Farm. Showen var helt otrolig! Vi fick se hur dom hanterade kobraormarna, dom ”kysste” dom på huvudet, stoppade fingret i deras mun... Att dem inte blev biten förundrar mig.. Dem hade också fram en jättestor ”King Cobra”, som dom visade fram i showringen.

Efter showen gick vi lite runt och kollade på olika ormar, och nu när jag kollar på korten, blir man lite förvånad över att dom inte har så stor säkerhet på ormarna. Dom har ju bara nät runt dem giftiga ormarna, inga glas/plastväggar, så man kunde stoppa fingrarna inn i buren till dem..



Dag 6: (30november2004)

I dag har vi haft en lugn dag, åkte bara upp till Safari Elephant Club, så vi kunde få anledning till att rida på en elefant, vi red upp i en skog, och det var ganska rolig att sitta på elefanten. Vi fick sett lite av utsikten här uppe, och det var ganska fint. På vägen ner fick jag sitta på nacken til elefanten, och det var lite läskigt till att börja med.. Van som man är vid att rida hästar, så var det här nåt helt annat! Man hade inget huvud framför sig, så man blev lite rädd för att ramla av.. och så högt som man sitter! Oavsett, det var en trevlig ”ridtur”, tyvärr var den altför kort.. *hihi* _____________________________________________________________________

Text och Bild: LindaM

1 kommentar:

Anonym sa...

Trevligt med reseberättelse här på bloggen. :)