lördag 30 augusti 2008

Reseberättelse - Phuket - Del 4

Dag 10: (4 december 2004)


I dag har vi avtalat med en taxichaufför att vi ska åka runt på några utflykter. Vi ska betala 800 baht, för ungefär 5 timmar. Jättebilligt med tanke på den komforten det är med aircondition och ”riktiga”säten.

Första stopp var Bang Tao Beach (Laguna Bang Tao) och här hyrde vi en longtailbåt så vi fick snorklat lite. Det var flera andra som snorklade på samma plats, så det var visst ett populärt ställe. Mycket fint att se, och det var roligt att simma rundt med fiskarna.

Efter att ha snorklat lite, åkte vi tilbaka til stranden.

Nästa mål på resan var att åka til BangPae Waterfalls och Gibbon Rehabilitation Center. Vi gick först upp till vattenfallet, som var vackert, men mycket mindre än vi hade trott. Vi tog några kort, innan vi gick för att kolla på gibbonerna. (Ingången til BangPae waterfalls kostade 200baht per vuxen)

Borta hos gibbonerna fick vi sett och läst mycket om dom stackars djuren som blivit räddade från olika människor. Det var faktisk en norsk tjej som arbetade där när vi var där, så hon berättade jättemycket. Det är olagligt att äga en gibbonapa (privat) i Thailand, och så har det varit sen 1992. Många av aporna hade haft det mycket tufft i livet, ena apan hade bara 1 fot och 1 arm, flera var smittade med HIV/Aids och hepatitt ++ . Dom hade 29 apor där, samt 30 stycken som satt i karantän. Dom fick vi inte hälsa på, och deras mål, var att sätta ut så många friska gibbonapor som möjligt tilbaka till naturen. Därför var de avstängda från kontakt med människor. Hon berättade också mycket om hur människor tillfångatar gibbonungar. Och statistiken för varje gibbonapa som lever i fångenskap, har ungefär 9 dödats. Vi köpte några kort där, samt lade i lite pengar til vidare arbete med att rädda gibbonaporna i och runt Thailand.

Efter besöket här, åkte vi tilbaka til hotellet. Vi badade lite i bassängen, åt lite, innan vi gick för att shoppa lite mer.



Dag 11: (5 december 2004)

I dag har vi hunnit se mycket. Hyrde en tuk tuk, och först åkte vi upp till Kata View Point var vi fick se en jättefin utsikt över havet och stränderna! Vackert!

Sen åkte vi innom Phuket Seashell Museum, här var det mycket fint att se på, båda av snäckor, pärlor och fossiler! Mycket intressant, och utställningarna var fint gjorda! Vet inte hur lång tid vi var här inne, men det blev en stund, det var ju som sagt MYCKET att se, och fossilerna var ganska fascinerande!

Wat Chalong var nästa mål på resan, och här var det såååå fint! Presis som man sett på kort från dom thailändska templena! Var flera byggnader där, och vi fick anledning till att gå in överallt och kolla. I själva templet (den stora byggnaden) kunde vi gå upp 3 våningar, och vi fick fin utsikt ner til dom andra byggnaderna. Vi måste ta av oss skor, och barnvagnen fick stå kvar utanför, men det gjorde inget. Vi fick tända rökelse, och dom kostade inget, istället kunde man donera pengar til templet.

Turen avslutades med ett besök på Monkey School Show. (Hade egentligen planerat en tur till Phuket Aquarium, men det var stängt pga dom byggde nytt.)

Inne på monkey school fick vi sett en roligt show med aporna. Inträde kostade 300 baht per vuxen, och André var gratis. Det var mycket likt den showen vi såg när vi var på Phuket zoo, men roligt ändå.

Sen åkte vi tilbaka til hotellet, vart vi slappnade av lite  Åkte på kvällen tilbaka til ”Coconut Corner” och beställde den jättegoda pizzaen igjen *mums*


Dag 12 : (6 december 2004)


I dag åkte vi in till Phuket FantaSea på kvällen. Vi blev hämtade, och turen dit tog inte lång tid. Vi var framme rundt 19.30, och vi som trodde showen skulle börja tidigt, tog fel. Den började inte förrän kl 21.00, så vi hade god tid att gå runt och kolla. Var mycket att se på, och det var några konstnärer som ritade/målade några tavlor med glitterfärg, så vi köpte en som föreställde en elefant, och fick skrivit på datum. Jättesnyggt!

Vi fick börja gå in til platserna när klockan närmade sig 20.45, och på väg in, fick vi anledning att bli fotograferade med några thailändska kvinnor med jättefina dräkter, samt mata en liten tigerunge. Var säkert flera saker att bli fotograferade med, men det var dom här två vi valde. Tigerungen var bara sååå söt! Mjuk och go.

Man har inte lov att ha med kamera/videokamera eller mobil in til showen, så dom lämnade vi kvar i receptionen. Det var mycket säkert, så vi behövde inte oroa oss för att det skulle bli stulet. Vi hade beställt guldplatser (kostade 250 baht i tillägg), men jag kan inte påstå att dom var så bra.. hihi.. Showen var jättebra! Fick många överaskningar, och man hade aldrig ”tråkigt”. Den här showen var en perfekt avslutning på Thailandsäventyret vårt, och vi kommer att resa tilbaka hit nästa gång vi besöker Phuket. Rekommenderas å det starkaste!!

Dom sista dagerna gick åt till att shoppa lite mer kläder och souvernierer.

Vi har verkligen haft ett trevligt upphåll här nere i Phuket. Det var med tungt hjärta vi reste hem. Vi längtar tillbaka, och planerna är en resa ner til Phuket nästa år.

_____________________________________________________________________

Text: LindaM

Inga kommentarer: