lördag 9 augusti 2008

Reseberättelse - Phuket - Del 1

Så mycket att se och göra i Phuket!

Det är så mycket roliga saker man kan göra om man besöker Phuket, och här kommer några av våra resminnen från denna underbara plats


Dag 1: (24/25november2004)


Den första dagen gjorde vi inte så mycket, var lite trötta efter flygresan, så vi var mest på hotellet, Phuket Palace. Vi testade poolen lite, och den var jätteskön!

Efter att vi badat, gick vi mot själva staden. Vi hittade många små ”butiker” där vi kunde köpa det mesta. Blev också vittnen till att en bil krockade med en motorcykelel. Ingen blev skadad, som tur var. Dom kör ju ganska ”vilt” här nere, så kanske inte så konstigt att olyckor händer.



Dag 2: (26november2004)


I dag startade vi dagen med att äta en jättegod frukost på hotellet innan vi gick ner till Patong. Gick längs med stranden, och vi kom i kontakt med en man som ska sy en kostym (dress) til min sambo Vi beställde då en kostym (dress) samt en skjorta och slips. Allt blev 7100 baht. Inte mycket i norska kronor! (kursen låg på ungefär 100NOK = 600BAHT.)

Dagen i dag är faktisk dagen för ”Vattenfestivalen”, eller Loy Kratong i Thailand, så vi köpte en söt blombukett som man framåt kvällen sätter ut i havet.



Dag 3: (27november2004)


I dag har vi fått sett och gjort mycket Vi hyrde en tuk tuk som skulle köra oss til Phuket Zoo. Ingången dit kostade 500 baht pr vuxen, för André var det gratis. Vi hade det jätteroligt där inne, och vi fick sett bland annat krokodilshow, som var lite läskig.. Kan inte fatta hur dom törs att sticka huvudet i krokodilernas mun! Vi fick också sett en apshow, som var ganska rolig aporna var jättesöta och duktiga! På slutet hann vi också få med oss elefantshowen, vart elefanterna bl.a målade tavlor, spelade fotboll och dansade! Jätteroligt! Men det som var mest speciellt med den här utflykten, var att vi fick sitta brevid och klappa en levande, vuxen tiger! Den var bara såå vacker (och STOOR!). Lite skraj blev man när man såg att tränaren bara hade 1 arm.. *hihi*

Tuk tuk’en väntade utanför, och han hoppades vi hade haft det trevligt jättesnäll chaufför, som bara begärde 600 baht för turen,(var avtalat på förhand). Han fick lite extra när vi kom fram til hotellet, sån service måste man ju uppskatta!

På kvällen testade vi ut kostymen(dressen) till sambon, samt beställde 2 klänningar till mig Sambon beställde också 1 skjorta och slips till. Nypris : 10000 baht! Jättebilligt!

Handlade lite mat på 7Eleven innan vi åkte tillbaka till hotellet


Eftersom denna reseberättelse är ganska lång, har vi valt att dela upp den i flera avsnitt. Fortsättning följer nästa vecka
___________________________________________________________
Text och bild LindaM


Inga kommentarer: