lördag 23 augusti 2008

Reseberättelse - Phuket - Del 3

Dag 7: (1 december2004)

I dag har vi varit inne i själva Phuket Town. Det var mycket fint att se här, och priserna verkar vara en aning lägre här, än i Patong. Inne i stan hittade vi en jättetrevlig tuk tuk chaufför som erbjöd sig att köra oss dit vi ville, så vi bestämde oss för att åka till en smyckeaffär som säljer pärlor. Det blev att jag handlade ett jättefint hänge – en ”svart” pärla, med några små safirer. Betalde bara 2550 baht, och fick med garanti/certifikat på att det var äkta.

Vi åkte också inom en handelsgata, men här orkade vi inte gå, för det var så mycket äckliga lukter där.. *usch*. Vel, chauffören körde oss tilbaka til utgångspunkten, och när vi skulle betala, skulle han bara ha 20 baht!! Så mycket billigare än i Patong altså! (Där betalar man juh 100 baht bara för att åka ner til stranden från hotellet..) Vi gav honom mycket dricks.

Efter att ha hittat igen den chauffören som kört oss in til Phuket town, gick turen till en souvernirbutik, innan vi åkte til Lotus, som är en jättestor mataffär. Här inne köpte vi bara lite chips, bl.a pringles med pizzasmak! Den är jättegod, synd dom inte har den typen i Norge!

På kvällen gick vi igen ner til Patong, och då upptäckte vi att flera av småbutikerna var stängda. Orsak : Polisen skulle komma för att inspektera, och om dom hittar kopior, tar dom ALLT dom finner, så därför stänger dom flesta sina butiker..


Dag 8: (2 december2004)

I dag har vi bara varit i Patong och shoppat lite, samt beställt utflykt til James Bond som vi ska åka på imorgon! Det ska bli såå skoj! Kom också i kontakt med en taxichaufför som erbjöd sig att köra oss runt på ön så vi kunde snorkla, resa til ett vattenfall och lite olika saker. Det ska bli skönt att åka taxi med aircondition för en gångs skull.

På kvällen gick vi till Buffalo Steak House för att testa maten där, och den var väl sådär, köttet smakar ju helt annorlunda här, än hemma.*hihi*. Var ganska ”dyrt” här, jämfört med andra ställen vi ätit på. Men dom räknade fel på notan, så det blev ganska billigt ändå. Efter det tog vi det bara lugnt, måste ju ladda batterierna för morgondagen!


Dag 9: (3 december2004)


I dag har vi ”bara” varit på James Bond Island (Koh Tapu). Vi blev hämtade utanför hotellet 12.25, och vi plockade upp flera turister på vägen. Tyvärr var det inga fler barn med, med tanke på André. Billetterna kostade 650 baht per vuxen, André var gratis. På vägen til Phang Nga Bay, stannade vi ved et tempel som hetter Wat Suwannakuha, som är et tempel som är inbyggt i berget. Det var mycket speciellt, och jättefint! Utanför var det många söta apor som man kunde mata om man ville. Det fanns några stånd som sålde mat til aporna. André tyckte det var jätteroligt med aporna. Inne i templet blev André nästan en attraktion i sig själv, alla ville hälsa på honom, och en man från HongKong frågade om han kunde få ta kort på honom *hihi*.

Entren til templet kostade bara 20 baht per vuxen, och det var det värt!

Efter det, bar det vidare til longtailbåten. Vi fick flytvästar, men dom hade ingen i André’s storlek, så vi fick mixa lite där. Lite dåligt att dom inte har västar i alla storlekar!

Vi åkte en bit, innan vi stannade vid en fiskeby som är byggd på pålar! Koh Panyee heter det, och här var det mycket fint att se! Lite roligt att få uppleva ett sånt har ställe! Vi stannade här bara 30 min, så vi hann inte se så mycket.



Efteråt gick turen till James Bond Island! Vi gick rundt och fotade massa! André ville inte gå med oss, så han gick med några av dom andra turisterna som var i vårt sällskap.. *hihi* vi frågade flera gånger, men han sa bara nej hela tiden *flinar* Dom turisterna tyckte det var jätteroligt att ha med André, så dom hade inget emot det.

Det var mycket fint att se, tyvärr var tiden knapp, hadde bara en dryg halvtimme på oss. Oki, ön är inte stor, men ändå. Det fanns lite souvernier här också, men vi handlade inget.

När vi kom tilbaka til fastlandet, köpte vi med oss ett kort som blev taget av oss innan vi åkte iväg. Efter det, bar det av tillbaka til Patong, och hotellet! Rolig resa som jag verkligen rekommenderar till alla som ska till Phuket!

Inga kommentarer: