lördag 1 november 2008

Millis resa i Norra Italien (del 2 av 2)

4/9 Torsdag
Vi åkte tidigt till safaripark och djurparken Parco Natura Viva och började med safariparken där vi fick köra in med våran hyrbil och se på alla djuren, en del djur kom ända fram till bilen som tex girafferna och olika fåglar, lama mm, Men en del djur var lata som tex flodhästarna som bara låg i sin lerpöl och lejonen som låg och solade på sina stenar. Man fick se väldigt mycket djur och detta var första gången jag varit med om safari så jag tyckte detta var väldigt intressant och roligt. Åkturen tog cirka 2 timmar och efter det gick vi in i djurparken som var precis bredvid.

Även där fanns det massa djur att se på men tigern som man var mest intresserad av ville inte visa sig mer än 2 sekunder då och då och det var så långt bort så man fick inga bra kort. Det som jag tyckte var väldigt tråkigt var att tigerns plats var ganska stor och så fanns det bara 2 fönster som man kunde titta in på, det borde ha funnits ett i varje hörn eller så så att man kunde se tigern från fler håll eller så skulle de haft fler tgrar. Vi var många som stod och vänta i säkert en halvtimma på att den skulle komma fram. Men vi fick ju se massa andra knepiga djur och vanliga så jag är jattenöjd med detta besöket ändå. Sen var grabbarna trött och sletna så vi lämnade av dom på hotellet så fortsatte jag och Linda in till Verona för att kolla in staden och alla de kändaste byggnaderna.

Vi såg nog allt de som turister bukar få med sig och vi åkte även seightseeingbussen för att verkligen få med sig mycket av staden. Verona är en väldigt mysig stad med mycket shoppingmöjlighter, även om man inte hade tid till shopping. Sen upplevde jag också Verona som billigare är Venedig och Milano, kanske eftersom de inte är lika känt och inte lika fullsmockat med turister även om det var ganska många turister. Jag och Linda hade väldigt kul och sprang över vägen till en rondell med ett stor borg för att ta kort, det var nog egentligen inte meningen att man ska gå och de flesta billisterna stirrade som bara den och tänkte nog "turister alltså, hehe. Men vi tyckte den var väldigt fin och var ju bara tvungen att ta kort.

Vid åtta började det bli mörkt så vi begav oss mot parkeringshuset vid Arenan och på vägen dit så såg man flera glasskiosker och man kunde ju inte bara gå förbi utan jag var tvungen att testa Italiens glass. Jag kollade på affischen på dörren och beställde en glass som såg väldigt god ut med glass, grädde, nötter, jordgubbsås och jordgubbar. Det är väldigt sällan som glassen ser ut precis som på bilden men denna gången blev jag chockad, den var jättefint upplagt med färska jordgubbar, och olika glasskulor den ena ar iaf banan och det bästa av allt var att den var helt gudomligt god. Är nog den bästa jag ätit så till er som besöker Verona eller Italien över huvudtaget måste smaka på en glass.

5/9 Fredag
Sista dagen och idag var vi tvugna att gå upp extra tidigt för att hinna med Milano innan flygresan hem. Vi checkade ut från hotellet och jag rekommenderar verkligen Hotel Montemezzi som är ett litet lyxigare alternativ till ett väldigt bra pris och det är väldigt modern och superfint! Är ett av de bästa hotellen jag bott på och personalen var jättetrevliga och svarade på alla våra konstiga frågor. Vi åkte sedan till Milano och det tog inte alls lika lång tid dit som det tog att åka till hotellet den dagen vi kom fram.

När vi var i Milano så parkerade vi i ett parkeringshus precis bredvid Duomin. Det första vi besökte var ju då därför katedralen Duomo di Milano och den var enormt stor fast jag tror att den samma arkietekt som ritat katedralen La Sagrada Familia i Barcelona var större. Men denna katedralen i Milano var ju väldigt stor den också och den var byggd helt i marmor. Vi gick omkring säkert en timma och facinerades av detta konstverk med alla statyer som var inbyggda i katedralen som tex frihetsgudinnan. Sen åt vi mat och kollade in stan och såg på alla vackra byggnader. Det var stor skillnad mellan Milano och Venedig och det verkar som Milano är en mycket nyare stad för här vara alla hus mycket vackra och moderna och inte alls så slitna som i Venedig, man skulle inte tro att det är samma land eller att det bara är cirka 30 mil emellan.

Sen gick vi mot en stor borg som jag inte kommer på namnet på men det var mycket turister där och det var bara att gå rakt fram från Duomo så var man där. Sen hann vi inte med så mycket mer utan var tvugna att åka till flygplatsen. Sen flög vi till Norge igen och åkte till LindaM, något kul var att i första bommen som vi kom till i Norge så pratade Lindas sambo engelska och då skratta vi alla åt de eftersom vi körde igenom så många bomstationer i Italien, flera gånger om dagen var man tvugen att passera olika bommar och det var dessutom svårt att förstå att för några få timmar så var man i Italien och sen var man plötsligt i Norge med bara 7 grader varmt vilket var stor skillnad från Italien där det var runt 30grader.

_____________________________________________________________________

Milli


Inga kommentarer: