måndag 16 februari 2009

sevärt - Park / botanisk trädgård.

Välkomna till veckans sevärt på trivago! Den här veckan är temat park / botanisk trädgård.
För att delta i veckotemat behöver du bara skriva ett inlägg om en park eller en botanisk trädgård som du vill tipsa andra om i din blogg (gärna med bild) och sedan lägga till länken till ditt inlägg här på Världen enligt trivago genom att klicka på den gröna ikonen "mr Linky" lite längre ner i det här inlägget.

Frognerparken

Var der nå i juli 08, og det var en utrolig flott park! Aldri vært her før, men hit skal vi igjen! Her kan man slå seg ned på plenen å grille, sole, spille ulike spill, slappe av, studere roser, se på kjente skulpturer, dra innom Frogner badet +++

n utrolig flott park som det var lett å finne frem til! Bare følg RING 1 inn til Oslo. Når man nærmer seg parken, står det skiltet hvor man skal kjøre. Litt liten parkeringsplass (mulig det finnes mer enn en parkeringsplass da), og her må man betale avgift for parkering frem til kl. 17.00. Etter kl 17 (og frem til morgenen etter) var parkeringen gratis.

Parken er stor, og inneholder bl.a Frognerbadet, Frogner Stadion og tennisbaner for de som er intressert i det. Vigelandsparken er selvsagt en stor del av Frognerparken, og her kan man se 214 ulike skulpturer laget av Gustav Vigeland. Dette er virkelig en park som bør oppleves om man befinner seg i nærheten. Her kan man også ta med seg piknikkurven og nyte lunsjen på den store gressplenen.

Det koster ikke noe å gå inn i selve Frognerparken og det koster heller ikke noe å se på skulpturene. Frognerbadet/stadion og tennisbanene er jeg mer usikker til, siden vi ikke var bortom disse anleggene.

Parken er nydelig designet, og innbyr til en avslappende dag mens man studerer skulpturene. De har også en nydelig rosehage med ca 150 ulike arter, totalt ca 14000 roser.

Virkelig verdt et besøk!
___________________________________________________________________
Text & Bild LindaM


Klicka här för att lägga till länken till ditt inlägg!

Inga kommentarer: