torsdag 8 januari 2009

Veckans Bild - Hatchers Pass



Hatchers Pass ligger i bergsmassivet Talkeetna ca 110 km nordöst om Anchorage, Alaskas största stad. I Hatchers Pass kan man hitta Independence Mine, vilket är en historisk park bestående av två gamla guldgruvor. Man kan besöka dem mot en avgift ($5) och det finns guidade turer två gånger om dagen om somrarna.

Dessa två guldgruvor var aktiva mellan 1909-1924, The Alaska Free Gold Mine och 1938-1941, Independence Mine
Man kan få ett besök för en stund i guld rush-ens tid i Alaska. Det finns ett besökscenter vid parken/gruvorna som är öppen mellan Juni och September. Det finns ingen etablerad campingplats, utan det är vildmark.

Man måste ta sig själv med bil till Hatcher´s Pass och Independence Mine. Man kör norr ut på Glenn Highway från Anchorage, svänger av mot Palmer och fortsätter förbi Palmer och tar av vid Hatchers Pass Road.
_____________________________________________________________________
Text och Bild: Willow

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag nu hade haft min fina kamera i stället för mobilen å tagit kortet med också.. Skall ta sedan då det är lite varmare (bara -21C i dag visserligen ;o)).

Anonym sa...

Det måste vara en bra mobilkamera ändå. Särskilt med tanke på att bilden tycks vara tagen genom ett bilfönster och ändå är rätt skarp.